Ciasto/chlebek bananowy z kakao
Pyszne, sycące, wilgotne i baaardzo bananowe:) a dzięki kakao lekko przełamane i nie mdlące. Można podawać z cukrem pudrem, masłem orzechowym, dżemem lub po prostu bez żadnych dodatkowych kombinacji.
Przepis na ciasto bananowe: wersja fit:)
- Banany miksujemy lub rozgniatamy widelcem.
- Dodajemy 2 jajka, jogurt grecki i mieszamy.
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. - Odlewamy trochę ciasta do innej miseczki i łączymy z kakao.
- Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy pierwszą porcję jasnego ciasta. Łyżką kłądziemy kilka kleksów ciemnego ciasta. Wylewamy resztą jasnego i potem znów kilka plam ciemnego:) Na koniec nożem fantazyjnie czynimy w cieście zygzaki, by oba kolory się zmieszały.
- Pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni C.