Pyszne, wilgotne babeczki z dżemem porzeczkowym i gorzką czekoladą. Staram się ograniczać ilość cukru w moich wypiekach, dlatego w tych muffinkach znajdziecie tylko 2 łyżki brązowego słodziwa:)
Przepis na babeczki z dżemem porzeczkowym i gorzką czekoladą
Składniki: na 9 babeczek
Suche składniki (mąkę, proszki, sodę i cukier) mieszamy w misce.
Mokre składniki (mleko, roztopione masło, jajko) łączymy w drugiej misce. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy. Na koniec wsypujemy pokruszoną czekoladę.
W formie do muffinek rozkładamy 9 papilotek. Nakładamy łyżkę masy, robimy wgłębienie - wkładamy łyżeczkę dżemu i kładziemy kolejną łyżkę ciasta.
Pieczemy ok. 20 minut w rozgrzanym (180 stopni) piekarniku.